T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BEŞİKTAŞ - Levent Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Tarihçe

Milli eğitimin temel ilkeleri doğrultusunda, Atatürk ilke ve inkılâpları ışığında, bilimsel düşünen ve yaratıcı çözümler sunan, demokratik, çağdaş bireyler yetiştirmek amacıyla kurumumuz Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak, 1969 – 1970 Eğitim Öğretim yılında Natuk Feyyaz Birkan tarafından hibe edilen, Levent Sülün Sokaktaki binada Kız Sanat Ortaokulu olarak öğretime başlamıştır. 1972'de lise olmuştur. Aynı yıl iki bina kiralanarak Pratik Sanat Okulu ve Anaokulu açılmıştır. 1973 yılında ise şimdiki binamızda eğitim-öğretime geçilmiştir. Amacımız üretim ve hizmet sektörünün ihtiyaç duyduğu, yetişmiş, nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak, öğrencilerimizi yükseköğrenime hazırlamak ve mesleki yeterliliklerini en iyi şekilde öğrenip uygulayan bireyler yetiştirmektir. Kız Meslek Liselerine öğrenci talebinin artmasıyla birlikte 1986'da Pratik Kız Sanat Okulu bünyesinden ayrılarak bağımsız bir okul haline gelmiştir.

Okulumuzda karma ve tekli eğitim verilmektedir. Kurumumuz ilköğretimi tamamlayan öğrencilerin 4 yıl süren lise eğitimlerinin ardından dört ayrı meslek dalından birinde (Bilişim Teknolojileri, Güzellik ve Saç Bakımı Hizmetleri, Giyim - Üretim Teknolojisi/Moda Tasarım Teknolojisi, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi) uzmanlaşarak meslek sahibi olabildikleri bir okuldur. Son sınıflar 3308 sayılı yasaya göre işletmelerde eğitimlerini sürdürmekte ve henüz okul yıllarında iş yaşamının inceliklerini tanımaktadırlar.

Okulumuz bugün itibariyle, İstanbul'un en bilinen ve gözde semtlerinden Etiler'de Akmerkez alışveriş merkezinin karşısında, öğretmen, veli, öğrenci ve yakın çevrede iş birliği yaptığı paydaşlarıyla; kaliteli ve nitelikli eğitim – öğretim anlayışıyla faaliyetlerini sürdürmektedir. Ayrıca Okulumuz bünyesinde Yaygın Eğitim kapsamında Güzellik ve Saç Bakımı Hizmetleri ve Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanlarında Açık Öğretim Lisesi Mesleki Eğitim Programları uygulanmaktadır. Bunun yanında Çocuk Gelişimi ve Eğitimi bölümüne bağlı olarak faaliyet gösteren uygulama anaokulundan elde edilen Döner Sermaye Gelirinin yanı sıra Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Bölümü de Döner Sermaye gelirine katkı yapmaya başlamışlardır.

İnsanların hayatını sürdürebilmesi için mutlaka bir meslek sahibi olması gerekir. Bunu da ortaöğretim seviyesinde mesleki ve teknik eğitim kurumlarında erken yaşta kazandırabiliriz. Bu doğrultuda tam gün uygulamasıyla 2020-2021 eğitim-öğretim yılında  389 öğrencinin eğitim gördüğü okulumuzda, etkileşimli akıllı tahtaların kurulu olduğu 10 derslik, son teknoloji ile donatılmış 4 mesleki atölye, klasiklerin yanında güncel kitapların da bulunduğu bir kütüphane, çeşitli sanatsal ve kültürel etkinliğin yapılabildiği çok amaçlı salon, gençlerin ihtiyaçlarına göre düzenlenmiş kantinle geniş ve yeşil bir okul bahçesi öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur. 6920 metrekare alanda yaklaşık 660 metrekare kapalı alana sahip okulumuzda 1 adet açık spor sahası, kamelyalar ve 3250 metrekare yeşil alan bulunmaktadır.

Birçok alan ve dalın bulunduğu okulumuzda; Bilişim Teknolojileri alanında Yazılım Geliştirme ve Ağ İşletmenliği/Siber Güvenlik dalları,   Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanında Erken Çocukluk ve Özel Eğitim dalı, Moda Tasarım Teknolojisi alanında Kadın Giyim Modelistliği dalı, Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri alanında Saç Bakım ve Cilt Bakım dalları mevcuttur. Okulumuzun son sınıf öğrencileri haftanın 2 günü okulda teorik eğitim almakta, diğer 3 gün alanları ile ilgili işletmelerde beceri eğitimine gitmektedir. Bu sayede öğrencilerimiz işletmelerde alanları ile ilgili gerekli donanımları kazanarak iş hayatına hazırlanmaktadır. Aynı zamanda bu öğrencilerimize işyerleri tarafından devlet destekli ücret de ödenmektedir. Okulumuzdan mezun olan ve teknisyen unvanını kazanan öğrencilerimize diploma ile birlikte İşyeri Açma Belgesi ve Avrupa Birliği ülkelerinde iş bulmalarına kolaylık sağlayacak Europass Sertifikası verilmekte olup mezunları izleme birimimiz, mezun olan öğrencilerimizin istedikleri alanlarda istihdam edilmelerine yardımcı olmaktadır. Avrupa Birliği projelerinin uygulandığı okulumuzda son yıllarda gerçekleştirilen projelerle öğrencilerimiz farklı ülkeleri, kültürleri yakından tanıma fırsatı bulmuştur. İtalya, İsveç ve Romanya gibi ülkeleri ziyaret ederek, mesleki eğitim ve dil alanında kendilerini geliştirme şansı yakalamışlardır. Bu alanda yeni projeler üzerinde de çalışılmaktadır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 21.02.2021 - Güncelleme: 13.04.2023 14:22 - Görüntülenme: 1067
  Beğen | 4  kişi beğendi