Her taşında şehitlerimizin kanı olan Aziz İstanbul'umuzun bugün kurtuluş günü.

Tarih boyunca Türkiye'nin göz bebeği olan  Istanbul 13 Kasım 1918'de fiiilen 16 Mart 1920 tarihinde resmi işgal uğramıştır .  Türk Ordusu'nun 6 Ekim 1923'te İstanbul'a girmesiyle  işgal günleri bitmiş ve 5 yıl kan ağlayan güzel İstanbul kurtulmuştur.Mustafa Kemal ATATÜRK  " Geldikleri gibi giderler 'demişti ve gittiler. Ancak hiç bir zaman ülkemiz üzerindeki kirli emelleri bitmemiştir.Yakın tarihimizde bizi bölmek ve parçalamak isteyen bu hainlere milletimiz her zaman en iyi cevabı birlik olarak vermiştir.

Tarih sahnesinde var olduğundan beri bağımsız yaşamış Türk Milleti, bağımsızlığına, milli eğemenliğine ve hürriyetine kavuşmuştur. İstanbul'un kurtuluşu, Milli Mücadeleyi tamamen sona erdirmiş, taçlandırmış, milletimizin hürriyetinden asla vazgeçmeyeceğini bütün dünyaya ilan etmiştir. İstanbul'un Kurtuluşu; vatanın selameti ve devletin bekası söz konusu olduğunda inanmış ve tek yürek olmuş bu büyük millete kimsenin gücünün yetemeyeceğinin en açık delilidir. Bu hürriyet aşkı ve istiklal ruhu, ne mutlu ki her yeni nesilde tekrar doğmakta ve ecdadımızdan devraldığımız miras, aynı inanç ve şuurla istikbale taşınmaktadır.Bizlere düşen en önemli görev bu vatan toprağımızda şanlı  Bayrağımızın sonsuza denk   dalgalanması , ezanların susmaması ve  ülkemizin bağımsızlık için savaşan atalarımızın   açtığı yoldan  ayrılmamaktır.

Dünyanın ve Türkiye'nin incisi, medeniyetler başkenti İstanbul, bize, tarihimizin emanetidir. Kıtaları birbirine bağlayan, kültürleri birbiriyle kaynaştıran, medeniyetleri birbiriyle buluşturan İstanbul, inanıyorum ki bir barış ve huzur yurdu olarak varlığını ilelebet koruyacaktır. Kültür ve medeniyetimizin sembol şehri olan İstanbul'un bu kutlu gününü en içten duygularımla kutluyorum.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve İstanbul'un kurtuluşunu sağlayan başta Başkomutan Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere işgale direnen, bu güzel vatan için mücadele ederek vatanı bizlere emanet eden, uğrunda canını feda eden ve vatana eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehitlerimizi rahmetle, minnetle, sevgi ve saygıyla anıyor, gazilerimize saygı ve şükranlarımı sunuyorum.

•                                                                                    Zafer Şükrü KIRAT
  •                                              LEVENT MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
  •                                                                     OKUL MÜDÜRÜ

Eyl

Salgın hastalık dönemlerinde psikolojik sağlamlığımızı korumak için velilerimiz, ailelerimiz ve öğrencilerimiz için gerekli kaynaklar aşağıdaki linkte sunulmuştur.